FAQ

Våra kryddblandningar

Vi är ALL NATURAL – 100 % naturliga ingredienser av örter och kryddor. Inga tillsatser, onödigt socker, jäst, eller kemikalier i våra rubs eller kryddblandningar.

Med ingredienser du kan uttala och förstå vad det är har vi ett av marknadens mest exklusiva urval och utbud av kryddor och blandningar. Vi brinner för äkta vara och vi söker endast efter det bästa, vi  provsmakar, testar, parar ihop och blandar för att skapa de bästa kryddblandningarna på marknaden utan fusk, utfyllnad, konsistensgivare, aromer eller syntetiska tillsatser. Med Epic Spice får du äkta vara i burken med certifierade örter och kryddor. 

Vi köper våra örter och kryddor från hela världen, och endast av högsta kvalitet och certifieringsgrad. Vi besöker dem alla, vi väljer odlare som värnar om miljö och mångfald, biodiversitet och naturlig förädling.
Vi reser och är med där det händer och håller oss uppdaterade om de senaste mattrenderna runt om i världen för att skapa unika matupplevelserna till ditt kök. Vi selekterar och gör våra blandningar med stor kärlek och kundskap med hantverksmässiga metoder, mycket för hand.

Många av våra kryddor är DOP certifierade vilket betyder från sitt ursprung, där kryddan eller örten utvecklar mest doft och smak i sin specifika geografiska zon enligt tradition. Liksom gott vin och dess druvor utvecklar även kryddor olika smaker i olika regioner.
Mexikansk oregano måste köpas från lokala odlare i Mexico och kan inte ersättas med grekiska varianten till en Adobo Rub tex. Med precision och noggrannhet skapar vi kvalitetsblandningar som gör matlagningen mycket enklare då våra blandningar är perfekt balanserade och färdiga för just sin anrättning.

Vi har lokala kontakter över hela världen med certifierade indiska, mexikanska och europeiska odlare och förädlare. Precis som vin eller olivolja kan kryddor väljas i olika kvalitetsgrader i både storlek, renhetsgrad, färg och smak. Vi köper endast AAA premium kvalitet och i helt format. Vi maler sedan de hela fingrarna av den dyraste saffrangula gurkmejan till våra currys och masalas, vi öppnar de hela kardemummakärnorna för hand för att sedan varsamt krossa dem till vår Saigon Cinnamon Blend, dragonen rubbas försiktigt för att blandas ned i Rotisserie Chicken rub, allt med varsam hand och med kvalitet och smak som ledstjärna. Vi handplockar de bästa leverantörerna och med över 30 års kock- och branscherfarenhet vet vi hur vi väljer råvaror av bästa kvalitet för våra blandningar.

Vi är inte en kryddfabrik, vi levererar ett hantverk och gastronomi i våra burkar för att skapa ditt köks nästa fantastiska smakkombination.

Vi förpackar våra kryddor nymalda och i burkar med food proof sealing. Dina kryddor håller både smak och färg längre om du förvarar dem mörkt i skåp eller låda. Fukt, värme och ljus är fiender till färska kryddor.

Vi efterstävar en fresh philosophy som älskas av professionella kockar såväl som hemmakocken.  Från malning och blandning har våra kryddblandningar 24 månaders hållbarhet då vi packar dem. På din burk hittar du bäst före datum. 

Leverans av order

Din order packas och skickas inom 48 timmar från ordermottagande

Vi levererar din beställning med Bring eller Fedex. Välj hemleverans eller till närmaste ombud. Priset för leverans beror på valet av fraktsätt. 

Ja det går fint. Men prova gärna våra mindre burkar med 75g så kan du ha lite flera alternativ i kryddhyllan, 

Betalning

Vi är anslutna till Klarna och du kan i kassan välja hur du vill betala din order.

Nyhetsbrev

Absolut! Kika ut på vår recept sida, skriv upp dig på vårt nyhetsbrev eller maila oss på info@epicspice.com så hjälper vi dig!