Grillade Aglio Olio räkor med kall dipsås

Portioner 2-4 | Förberedelser 15 min | Total Tid 25 min

Vitlök, persilja och chili är de perfekta följeslagarna till grillade kungsräkor. Så enkelt och så otroligt gott. Servera med vår klassiska och mest älskade dipsås nedan och ett gott bröd.

 

Ingredienser

Vitlök och chilidoftande räkor

  • 1 kg (ca 200g – 250g per person) kungsräkor
  • 3 msk Aglio Olio Peperoncino
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 4-5 msk olivolja

Aglio Olio Dipsås

  • 1 dl äkta majonäs
  • 1 dl fet grekisk yoghurt
  • 2 msk Aglio Olio Peperoncino

Aglio Olio Peperoncino

Tillredning

  1. Blanda i en stor skål: Olivolja, citronskal, Aglio Olio kryddmix.
  2. Vänd ned räkorna och vänd försiktigt runt tills räkorna är täckta av marinaden.
  3. Låt vila 10 minuter i kylen.
  4. Rör under tiden samman alla ingredienser till såsen i en skål, täck och kyl.
  5. Värm upp en stekpanna i gjutjärn över öppen eld, på spisen eller i grillen.
  6. Placera räkorna i stekpannan och vänd dem försiktigt från sida til sida under 2-3 minuter tills skalen färgas rosa. OBS går mycket fort, steker du räkorna för länge blir de torra!
  7. Servera med citronklyftor, dipsås och ett gott bröd!

Räkorna är också fantastiskt goda att servera tillsammans med nykokt spagetti eller glutenfritt med svarvad zucchini.
Häll den härliga oljan från stekpannan och räkorna över pastan, avsluta med lite Parmigiano Reggiano.
En middag på 15 minuter, med smak i världsklass!

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.