Krämig Kerala coconut curry med grönsaker

Portioner 4 | Tid 20 min | Tillagningstid 50 min

This one pot meal is perfect for your next Meatless Monday. Don’t forget the flatbread on the side to soak up all the deliciously spiced and aromatic sauce. 

Ingredienser

  • 1 dl Olivolja
  • 2 hackade lökar
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 10 cm färsk ingefära, riven
  • 5 msk rostad Kerala Coconut Curry
  • 2 tsk tomatpuré
  • 400 ml krossade tomater alt färska tomater, hackade
  • 400 ml kokosmjölk på burk
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl kokta kikärtor
  • 3 dl blomkålsbuketter
  • 2 msk chutney
  • 2 msk jordnötssmör

Till serveringen

  • 1 näve slätbladig persilja eller koriander
  • Naanbröd (se recept)
  • Basmati ris
  • 2 limefrukter, skivade eller klyftade
  • 2 nävar jordnötter
  • Lätt picklad rödlökar (2 små rödlökar, saften av 1 citron, 2 tsk socker)

Roasted Kerala Coconut Curry

Tillredning

  1. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och stek löken i 10 minuter försiktigt.  Tillsätt sedan den rivna vitlök och ingefäran och fräs i några minuter tills det doftar gott.

  2. Tillsätt kryddorna och rör om tills allt har blandats väl och kryddorna har börjat dofta. Tillsätt tomatpurén.

  3. Tillsätt krossade eller färska hackade tomater, chutney, kokosmjölk och jordnötssmör. Rör om tills jordnötssmöret har lösts upp helt.

  4. Tillsätt grönsaksbuljong, sköljda kikärtor och blomkålsbuketter. Rör om tills allt är täckt av såsen.

  5. Sänk värmen och låt curryn sjuda under lock i 20 minuter tills den har tjocknat.

  6. Värm upp naanbröden i ugnen och servera dem tillsammans med ris, snabb-inlagda rödlökar, limeklyftor, jordnötter och rikligt med slätbladig persilja eller koriander.

Att laga indisk mat kan verka lite krångligt, men med en grundläggande masala curry som din go-to, är det enkelt att skapa något fantastiskt och smakrikt på nolltid! Steg för steg, låt oss visa dig hur du skapar en currybas genom att sakta sjuda lök i smör tillsammans med riven ingefära och vitlök, och sedan tillsätta kryddor för att skapa en magisk grund. Detta är grunden för alla indiska curryrätter.
 
Tillsätt sedan protein eller grönsaker och slå på kokosmjölk eller grädde för att skapa en krämig och rik sås som kommer att skicka dina smaklökar på en resa till Indien. Var inte rädd för att experimentera och lägg till dina favoritingredienser för att göra din egen unika masala curry!

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.

Epic Spice Bagels Recipe

New York Style Bagels

Mjuka på insidan och läckert sega på utsidan, dessa nybakade New York-stil bagels är perfekta för nästa brunch. Lök- och vitlöksflingor, grovt havssalt och nötiga sesamfrön ger en tillfredsställande sälta till denna frukostklassiker.