Portioner 6-8 | Förberedelser 15 min | Total Tid 90 min
Grillspett hör sommaren till och är enkla att göra! Ett gott och lätt recept för hela familjen! Och vill du göra vegetariska grillspett byter du enkelt ut köttet mot färgglada grönsaker och grillar istället! Servera med en god och matig sallad och en dip sås. Gott också att lägga det grillade köttet och grönsakerna i ett pitabröd och varva med tsatziki, picklad jalapeno och sallad. Enkelt och bra utflyktsmat om du får lite spett över.
Ingredienser
- 1 kg mört nötkött alt fläskkött gärna karré, skuren i bitar om 3×3 cm (se till att de är jämnt skurna för bästa resultat på grillen)
- 5 msk Beef Rub
- 1/2 kopp extra virgin olivolja
- Färska grönsaker efter smak:
- Rödlök skuren i kvartar
- Små körsbärstomater hela
- Röda eller gula paprika, skuren i 3×3 cm bitar
- Spett i trä (se till att blötlägga dem innan du monterar spetten) eller metall
Tillredning
- Lägg de skurna köttbitarna i en skål, tillsätt Beef rub och blanda om noga. Låt vila i minst 1 timme att marinera.
- Förbered grönsakerna och skär dem i jämna storlekar.
- Vänd grönsakerna i olivolja, krydda med salt och peppar eller Aglio Olio Peperoncino om du har det hemma.
- Hetta upp grillen på medelhög värme till cirka 250 ° C.
- Montera köttbitarna och grönsaker på spetten i önskad ordning.
- Grilla spetten på lättoljat grillgaller, vänd dem då och då tills de är klara.
Med sin konsistens och smak, är fläskkarré eller nacken det ultimata köttet för grillade spett kabab. Och medan det kan vara frestande att använda magrare kött, som kyckling eller kalkon, är det fläskkarré som kommer att leverera det mest tillfredsställande resultatet på grillen. Så gå vidare och släng på några skivor av detta utsökta kött på dina spett och luta dig tillbaka medan det grillar upp till perfektion!