Portioner 4-6 | Förberedelser 30 min | Total Tid 1 timma
Små delikata grillspett som doftar ljuvligt av kryddor, är dessa kebabspett enkla att göra med maximal smak. Kombinationen av saftigt kött och väl avvägda kryddor ger goda spett till en medelhavsbuffé eller libanesiskt plockmat.
Ingredienser
- 500g köttfärs av lamm, nöt eller fläsk
- 1 stor lök, finhackad
- 3 msk Mediterranean Roasting Rub
- 1/2 kopp slätbladig persilja, grovt hackad
- 1/2 kopp färsk koriander, grovt hackad
- 2 msk färska myntablad, grovt hackade
- 1 ägg
Tillredning
- Blanda alla ingredienser i en stor skål och täck.
- Låt stå i kylen i 1 timme för att smakerna ska blandas väl.
- Förvärm grillen eller grillpannan. För att göra kebab, ta små mängder blandningen och forma dem till cylindrar eller korvformade bitar.
- Trä köttet på spett, pressa lätt för att forma det runt spetten.
- Pensla spetten med olja. Grilla över glödande kol i cirka 5 minuter på varje sida eller stek i en stekpanna på spisen.
- Servera med vår Lamb Rub Dip Sås eller med din favorit Meze.
Kebab är en traditionell rätt inom Mellanösterns och Medelhavets kök. Det är populär streetfood och njuts ofta vid grillfester. Passar mycket bra ihop med Aubergin receptet toppad med humus du hittar under recept.