Portioner 2-4 | Förberedelser 15 min | Total Tid 25 min
Vitlök, persilja och chili är de perfekta följeslagarna till grillade kungsräkor. Så enkelt och så otroligt gott. Servera med vår klassiska och mest älskade dipsås nedan och ett gott bröd.
Ingredienser
Vitlök och chilidoftande räkor
- 1 kg (ca 200g – 250g per person) kungsräkor
- 3 msk Aglio Olio Peperoncino
- 1 msk finrivet citronskal
- 4-5 msk olivolja
Aglio Olio Dipsås
- 1 dl äkta majonäs
- 1 dl fet grekisk yoghurt
- 2 msk Aglio Olio Peperoncino
Tillredning
- Blanda i en stor skål: Olivolja, citronskal, Aglio Olio kryddmix.
- Vänd ned räkorna och vänd försiktigt runt tills räkorna är täckta av marinaden.
- Låt vila 10 minuter i kylen.
- Rör under tiden samman alla ingredienser till såsen i en skål, täck och kyl.
- Värm upp en stekpanna i gjutjärn över öppen eld, på spisen eller i grillen.
- Placera räkorna i stekpannan och vänd dem försiktigt från sida til sida under 2-3 minuter tills skalen färgas rosa. OBS går mycket fort, steker du räkorna för länge blir de torra!
- Servera med citronklyftor, dipsås och ett gott bröd!
Räkorna är också fantastiskt goda att servera tillsammans med nykokt spagetti eller glutenfritt med svarvad zucchini.
Häll den härliga oljan från stekpannan och räkorna över pastan, avsluta med lite Parmigiano Reggiano.
En middag på 15 minuter, med smak i världsklass!