Portioner 6-8 | Förberedelser 15 min | Total Tid 1 timma.
Enkelt, snabbt och så delikat. Denna sidorätt som bara kräver en ugnsform är en perfekt följeslagare till all slags grillat kött eller kyckling. Eller ät som en egen rätt med en god dip sås och bröd serverat vid sidan.
Ingredienser
- 1 kg små fasta potatisar, skurna i halvor
- 2 medelstora zucchinis, skurna i kuber på 3 cm
- 2 medelstora rödlökar, skurna i klyftor
- 1 knippe salladslök, skurna i 3 cm bitar
- 1 ask körsbärstomater, halverade
- 3 msk Herbes de Provence
- 1 dl olivolja
- 2 tsk havssalt flingor
- 1/2 knippe slätbladig persilja, grovt hackad
Tillredning
- Sätt ugnen på 175°C. Förbered grönsakerna medan ugnen förvärms.
- Häll hälften av olivoljan i en ugnssäker form eller på en ugnsplåt. Lägg alla grönsaker i formen och ringla över resten av oljan.
- Krydda med Herbes de Provence och blanda tills alla grönsaker är jämnt täckta.
- Rosta i ugnen i 45 minuter eller tills potatisarna är mjuka med ett krispigt yttre.
- Innan servering, toppa grönsakerna med färsk bladpersilja.
Servera och njut av dessa läckra ugnsrostade grönsaker som passar perfekt till alla typer av grillat kött eller som en läcker sidorätt till ditt middagsbord.
Med Herbs de Provence blandningen kan du också göra en enkel salladsdressing som gifter sig ljuvligt med olivolja, balsamico, tomater och tunt skivad röklök!