Portioner 8 | Förberedelser 1 timma | Total Tid 1,5 timmar
Här är ett enkelt recept för ett mjukt och luftigt naanbröd som tillagas i en gjutjärnspanna. Genom att avsluta med vår Roasted Kerala Coconut Curry kryddblandning tar du den klassiska naan till nya höjder. Perfekt att doppa i yoghurt och hummus eller som tillbehör till en klassisk curry rätt.
Ingredienser
- 1 tsk socker
- 120 ml varmt vatten
- 1 paket torrjäst
- 500 g mjöl
- 120 ml naturell yoghurt
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja (+ extra för smörjning av stekpannan)
- 3 msk smält smör
- 1 msk Roasted Kerala Coconut Curry
Tillredning
- Tillsätt socker, varmt vatten och jäst i en liten skål. Rör om ordentligt och låt stå i cirka 10 minuter eller tills blandningen börjar skumma och bubbla.
- På en stor och platt yta (som din köksbänk), häll ut mjölet och gör ett hål i mitten.
- Tillsätt jästblandningen, yoghurt, salt och olja. Knäd degen i ca 10 minuter tills den blir slät och ej fastna på fingrarna.
- Lägg degen i en stor skål och täck med en fuktig trasa.
- Låt den jäsa på en varm plats tills den har dubblats i storlek (ungefär 1 timme).
- Dela degen i 8 lika stora delar.
- Kavla ut degen till avlånga kakor på en mjölad arbetsyta.
- Kombinera det smälta smöret och Roasted Kerala Coconut Curry kryddblandning i en skål.
- Värm en stekpanna på medelhög värme och pensla lite olivolja på ytan.
- Grilla naanbröden i pannan i cirka 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och fått blåsor.
- Servera naanbröden varma med yoghurt och hummus eller som en sidorätt till en klassisk curry rätt.
Med våra skräddarsydda curryblandningar kan du skapa en krämig indisk rätt full av autentiska smaker på under 30 minuter – perfekt för en snabb vardagsmiddag. Släpp loss din inre kock och utforska de rika smakerna från Indien med våra enkla och smakfulla recept av currys och masalas.