Portioner 4-6 | Förberedelser 20 min | Total Tid 1 timma 20 min
Med en härlig kombination av örter, vitlök, dragon och fräsch citrus, ger denna rätt en välbehövlig knuff för att liva upp en middag mitt i veckan. Mat med välbehag, allt i en ugnsform.
Ingredienser
12 kycklinglår (eller dina favoritdelar av kyckling)
2 salladslökar, grovt skivade
500 g champinjoner, grovt hackade
800 g små goda potatisar
1 burk kokosgrädde ( kan uteslutas)
1 dl kycklingbuljong
4 msk Rotisseri Chicken Rub
1 dl olivolja
Salt efter smak
Tillredning
- Tillsätt lite olivolja i en stekpanna och bryn löken och svampen.
- Under tiden som löken och svampen sauteras, skär potatisen i klyftor och lägg dem i en ugnsfast form, häll över olivolja.
- Blanda lök/svamp med potatisen i formen.
- Krydda kycklingbenen med 3 msk Rotisserie Chicken Rub och lite olivolja i en skål. Placera dem ovanpå potatisen i formen.
- Stek i ugnen i 30 minuter på 180 grader.
- Ta ut formen från ugnen efter 30 minuter och strö över resterande Rotisserie Chicken Rub och salt efter smak.
- Häll i kokosgrädde och grönsaksbuljong i formen och ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 15 minuter, säng värmen till 160 grader.
- När kycklingen är genomstekt och potatisen är mjuk, är rätten klar att servera.
Kycklinglår är den fetaste och mest smakrika delen av kycklingen, vilket betyder att de har en intensiv och rik smak som överträffar deras vitare köttkollegor. Oavsett tillagningsmetod, kommer kycklinglår alltid att leverera en härligt fyllig och smakrik produkt. De är det ultimata valet för en gastronomisk måltid tillagad av kyckling,