New York Style Bagels

Portioner 12-14 st | Förberedelser 12 min | Total Tid 1.45 timma

Mjuka på insidan och läckert sega på utsidan, dessa nybakade New York-stil bagels är perfekta för nästa brunch. Lök- och vitlöksflingor, grovt havssalt och nötiga sesamfrön ger en tillfredsställande sälta till denna frukostklassiker. 

Detta enkla hemlagade bagelrecept i New York-stil är helt enkelt det bästa! Njut härligt sega nygjorda New York -bagels, toppade med lax, Philadelphia cream cheese, rödlök och kapris. 

Ingredienser

Deg

  • 25 g jäst
  • 2 dl standardmjölk 3%
  • 2 ½ dl vatten
  • ½ dl (45 g) strösocker
  • 30 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 11 dl (660 g) Ramlösa Kvarn Manitoba Cream Bagerivetemjöl
  • 1 tsk (7 g) salt

Kokning

  • En stor kastrull med vatten
  • 1-2 msk honung

 

Topping
All American Bagel Seasoning alt sesam- samt vallmofrö i olika färger

All American Bagel Seasoning

Tillredning

  1. Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt vatten, socker, smör och Manitoba Cream Bagerivetemjöl. Arbeta degen på låg hastighet i assistent med degkrok i ca 12 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare några minuter. Degen ska vara väldigt fast annars tappar ringarna formen.
  3. Täck degbunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter.
  4. Ta upp degen och knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 12-14 lika stora delar. Forma först runda släta bullar, stick ner fingret i mitten av varje bulle och snurra bullen runt fingret så att en ring formas.
  5. Lägg ringarna på två bakpappersklädda plåtar (6-7 st per plåt) och låt jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.
  6. Koka under tiden upp 2-3 liter vatten, tillsätt honung.
  7. Värm upp ugnen till 200 grader.
  8. När ringarna jäst klart, lägg 2-3 ringar i taget i det kokande vattnet. Koka ringarna 1 minut på vardera sidan, totalt 2 minuter.
  9. Ta upp ringarna med en hålslev och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
  10. Strö över valfri topping direkt när de fortfarande är fuktiga.
  11. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  12. Låt svalna på ett galler.

Gör hålet i mitten av ringarna ungefär lika stort som en 5-krona, hålet blir mindre när ringarna jäser. Genom att ha en rejäl klick honung i vattnet när du kokar bagels så blir ytan härligt seg och god.

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.