Portioner 4 | Förberedelser 10 min | Total Tid 30 min
Saftig lax med en syrlig, söt och krispig topping. Grillad lax med vår Maple Apple Seasoning kommer att favoriten på din nästa brunch (eller middags) fest.
Ingredienser
1 laxsida 800 gr
1/2 citron, zesta skalet och pressa juicen
3 msk olivolja
3 msk flytande honung
3 msk Maple Apple Seasoning
100 g pistagenötter, hackade
100 ml slätbladig persilja, hackad
Tillredning
- Värm ugnen till 180 grader Celsius.
- Placera laxfilén med skinnsidan nedåt i en oljad ugnssäker form.
- Rör ihop i en skål citronsaft, citronzest, honung och Maple Apple Seasoning. Massera försiktigt in blandningen på laxen.
- Sprid de hackade pistagenötterna över laxen och ringla över olivolja.
- Baka i ugnen i 20 minuter, och se till att pistagenötterna inte blir för bruna. Täck isåfall med lite folie.
- Strö över hackad persilja precis före servering.
Lax älskar en söt glaze på toppen! Strö över Maple Apple Seasoning på din lax och tillaga den långsamt i ugnen. Du kommer att älska den läckra karamelliserade smaken som glazen ger fisken.