Boeuf Bourguignon

Portioner 8 | Prep Time 30 min | Total Time 2 hour 30

Här kommer ett recept på en riktigt smarrig gryta som kommer att värma både ditt kök och din mage. Vi talar så klart om Boeuf Bourguignon, en klassisk fransk rätt med långkokt nötkött, aromatiska kryddor och härliga smaker av tomat och lök.

Ingredienser

  • 1,6 kg högrev
  • 4-5 msk solrosolja (eller annan neutral olja)
  • 2 stora gula eller vita lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 500 ml nötfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 stora lagerblad
  • 4 msk Boeuf Bourguignon kryddor
  • 25 g smör
  • 24 små lökar, skalade
  • 300 g champinjoner
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk kallt vatten
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Färsk bladpersilja, hackad

Boeuf Bourguignon

Tillredning

  1. Skär högrevet i jämnstora bitar, cirka 4-5 cm stora. Ta bort alla senor. Krydda köttet ordentligt med salt och peppar.
  2. Hetta upp två matskedar olja i en stor gjutjärnsgryta. Bryn köttet i tre omgångar över medelhög värme tills det är fint brynt på alla sidor. Tillsätt mer olja mellan omgångarna och se till att inte överfylla grytan. När allt kött är brynt, lägg det åt sidan på en tallrik.
  3. Förvärm ugnen till 160 grader.
  4. Häll lite mer olja i grytan där du stekte köttet och fräs den hackade löken på låg värme i 5-6 minuter, rör om då och då tills den mjuknat. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare en minut tills det doftar gott.
  5. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll över nötfonden. Rör i tomatpurén och tillsätt kryddorna. Låt allt sjuda upp och blanda väl. Täck grytan med ett lock och sätt in den i ugnen.
  6. Låt grytan koka i 1 timme och 30 minuter eller tills köttet nästan är helt mört.
  7. Medan köttet kokar kan du skala de små lökarna. Lägg lökarna i en värmetålig skål och häll över kokande vatten. Låt stå i fem minuter och häll sedan av vattnet. När lökarna svalnat lite, skär bort rotänden så att de inte faller isär och skala.
  8. Några minuter innan köttet är klar, smält hälften av smöret i en stor stekpanna och stek löken över medelvärme i cirka 5 minuter, eller tills den är gyllene på alla sidor. Häll över i en skål. Tillsätt resten av smöret och svampen i pannan och stek i cirka 2-3 minuter över ganska hög värme tills de är gyllene, vänd dem ofta.
  9. Blanda majsstärkelse med vatten i en liten skål tills det blir slätt.
    Ta ut grytan från ugnen och rör i majsstärkelseblandningen, följt av lök och svamp. Sätt in grytan i ugnen och tillaga i ytterligare 45 minuter, eller tills köttet smälter i munnen och såsen är tjock.
  10. Toppa med persiljan och servera.

Vissa recept är värda väntan och ett något förenklat Julia Childs Boeuf Bourguignon är ett sådant. Man kan och borde inte skynda på när man gör smakrika, långkokta grytor som puttrar i en fyllig och smakrik rödvinssås! Låt oss hjälpa dig med vårt recept!

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.