Chipotle Honey Rub Tomahawk Steak

Portioner 6-8 | Förberedelser 5 min | Total Tid 45 min

Tomahawk-steken, med sitt distinkta utseende som liknar en stridsyxa, är en av de mest imponerande köttbitarna man kan grilla. Denna annorlunda styckningsdetalj har en härligt marmorerad köttstruktur för alla köttälskare.  För att lyfta fram de utsökta smakerna på rätt sätt, krävs det att man grillar den korrekt.  En metod som fungerar mycket bra för tomahawk-steken är reversed sear, den omvända stekmetoden,  som säkerställer en jämn tillagning och en saftig köttbit med en krispig yta.

 

Ingredienser

 • 1,5 kg Tomahawk Steak

 • 2 msk Chipotle Honey Rub

 • Salt

Chipotle Honey Rub

Tillagning

 1. Rubba alla sidor på steken med Chipotle Honey Rub tills täckt. Låt den vila tills den når rumstemperatur, cirka 30 minuter.

 2. Medan steken vilar till rumstemperatur, förvärm grillen till indirekt värme på 125°C. Vår favoritgrill är Big Green Egg eller andra Kamados på grund av den omvända stekmetoden i detta recept.

 3. Placera steken på en stekställ på Big Green Egg. Låt den tillagas på indirekt värme tills den når en inner temperatur på  48°C. Ta bort från grillen.

 4. Hetta upp grillen till 275°C med direkt värme.

 5. För att grilla steken, lägg den på gallret och stäng locket i 1 minut. Sedan, rotera steken en kvarts varv för korsmärken. Stäng locket i ytterligare en minut.

 6. Vänd steken och upprepa steg 5 på den andra sidan. Köttet bör ha en intern temperatur på 54°C efter dessa steg för en perfekt medium rare.

 7. Ta bort steken från grillen och låt den vila i 10 minuter.

 8. Skär i 2 cm-tjocka skivor mot fibrerna och strö över grovt havssalt.

Vi älskar att servera denna paradstek med krispiga potatisar och en Chipotle Honey dipp-sås.
Blanda Chipotle Honey Rub  med en god majonnäs och servera. Såsen är nästan godare än steken! 

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.