Portioner 4 | Tid 20 min | Tillagningstid 50 min
This one pot meal is perfect for your next Meatless Monday. Don’t forget the flatbread on the side to soak up all the deliciously spiced and aromatic sauce.
Ingredienser
- 1 dl Olivolja
- 2 hackade lökar
- 3 vitlöksklyftor, rivna
- 10 cm färsk ingefära, riven
- 5 msk rostad Kerala Coconut Curry
- 2 tsk tomatpuré
- 400 ml krossade tomater alt färska tomater, hackade
- 400 ml kokosmjölk på burk
- 1 dl grönsaksbuljong
- 3 dl kokta kikärtor
- 3 dl blomkålsbuketter
- 2 msk chutney
- 2 msk jordnötssmör
Till serveringen
- 1 näve slätbladig persilja eller koriander
- Naanbröd (se recept)
- Basmati ris
- 2 limefrukter, skivade eller klyftade
- 2 nävar jordnötter
- Lätt picklad rödlökar (2 små rödlökar, saften av 1 citron, 2 tsk socker)
Tillredning
Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och stek löken i 10 minuter försiktigt. Tillsätt sedan den rivna vitlök och ingefäran och fräs i några minuter tills det doftar gott.
Tillsätt kryddorna och rör om tills allt har blandats väl och kryddorna har börjat dofta. Tillsätt tomatpurén.
Tillsätt krossade eller färska hackade tomater, chutney, kokosmjölk och jordnötssmör. Rör om tills jordnötssmöret har lösts upp helt.
Tillsätt grönsaksbuljong, sköljda kikärtor och blomkålsbuketter. Rör om tills allt är täckt av såsen.
Sänk värmen och låt curryn sjuda under lock i 20 minuter tills den har tjocknat.
Värm upp naanbröden i ugnen och servera dem tillsammans med ris, snabb-inlagda rödlökar, limeklyftor, jordnötter och rikligt med slätbladig persilja eller koriander.