Fransk-Indisk len Vadouvan Kyckling Curry

Portioner 4 | Förberedelser 12 min | Total tid 30 min

Låt oss resa till en plats där rika, exotiska smaker kommer till liv! Denna indisk-franska smakupplevelse är allt du kan önska dig och mer. Med vår Vadouvan French Curry Blend kan du skapa en silkeslen curry med mör kyckling. De saftiga kycklingbitarna absorberar de djärva smakerna från kryddblandningen och kombineras perfekt med jasminris eller fluffiga naanbröd för att suga upp varje droppe av denna utsökta sås. Så sätt igång med denna smakresa och avsluta den med en generös handfull färsk koriander för att göra denna rätt ännu mer oförglömlig!

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • 2 medelstora lökar, hackade
  • 4 vitlöksklyftor, finrivna
  • 5 cm ingefära, riven
  • 4 msk Vadouvan French Curry-kryddblandning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 3 dl grädde eller kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 6 urbenade kycklinglår i bitar
  • En generös näve färsk koriander

Vadouvan French Curry

Tillredning

  1. I en stor gjutjärnsgryta, värm smöret på medelhög värme. Lägg i kycklingen (med skinnsidan nedåt) och bryn till gyllene på båda sidor.
  2. Lägg kycklingen på ett fat och vila.
  3. Tillsätt löken och stek i 10 minuter, rör om då och då, tills den är genomskinlig. Skrapa botten av grytan medan du rör om för att lossa de bruna bitarna från kycklingen. Tillsätt eventuellt lite mera smör eller olja. 
  4. Tillsätt vitlök, ingefära och Vadouvan French Curry Blend och fräs i ytterligare en minut.
  5. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare en minut, rör om väl för att blanda ihop med löken och vitlöken.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i grytan. Deglacera med buljongen  och grädde och låt sjuda på låg värme i 20 minuter tills kycklingen är mör.
  7. Servera med jasmin eller basmati ris och naanbröd, lite chutney och mynta yogurt. 

Servera denna ljuvliga kycklinggryta med en generös portion av jasminris och strö över färsk koriander eller persilja för en frisk och uppfriskande smak. Och för dig som vill undvika gluten, varför inte testa en papadum? Det är ett tunt, krispigt bröd från Indien som vanligtvis är smaksatt med spännande kryddor. Detta läckra och krispiga brödalternativ passar perfekt till denna gryta och ger en extra knäckig textur till din måltid. Sätt även fram lite chutney på sidan för att få en riktig explosion av smaker!

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.