Grillad Tomahawk Steak

Servings 4 | Prep Time 5 min | Total Time 55 min

Tomahawk stek, med sin unika form, är den imponerande köttbiten på grillen. Rubbad med vår Beef Rub får den en oemotståndlig yta och smak. Servera den med Chimichurri sås för den perfekta smakupplevelsen. En riktig kunglig måltid på grillen!

Ingredienser

 • 1.5kg Tomahawk Steak
 • 2 msk Beef Rub
 • Havssalt

Beef Rub

Tillredning

 1. Gnid in Beef Rub på alla sidor av steken tills det är jämnt fördelat. Låt den sedan stå framme tills den når rumstemperatur.
 2. Medan steken når rumstemperatur, förvärm grillen med indirekt värme på 125°C. Vår favoritgrill är Big Green Egg eller andra Kamado-grillar på grund av möjligheten till reversed sear som i det här receptet.
 3. Placera steken på ett stekgaller på Big Green Egg. Låt steken tillagas på indirekt värme tills den når en innertemperatur på 45°C.
 4. Ta av steken från grillen.
 5. Höj grillens temperatur till 275°C med direkt tillagning.
 6. För att grilla steken, lägg den på gjutjärnsgaller och stäng locket i 1 minut.
 7. Vrid sedan steken ett kvarts var för att få grillmärken i kors. Stäng locket i ytterligare en minut.
 8. Vänd steken och upprepa på andra sidan. Köttet bör ha en innertemperatur på 54°C efter dessa steg för en perfekt medium rare.
 9. Ta av steken från grillen och låt den vila i 10 minuter.
 10. Skär upp i 2 cm tjocka skivor tvärs över köttfibrerna, och strö över grovt havssalt.
 11. Servera med vår Chimichurri sås du enkelt gör själv. 

Reversed sear är en metod för att tillaga kött som innebär att man först långsamt tillagar köttet vid låg temperatur tills det nästan är klart, och sedan avslutar med en kort stekning vid hög temperatur för att få en fin yta. Detta resulterar i ett saftigt och mört kött med en krispig yta.

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.