Karrékotletter med hemgjord BBQ glaze

Portioner 4 | Förberedelser 10 min | Tillagning 35 min

Grisens Entrecôte! En klassiker du kan lita på i alla väder. Marmorerat, saftigt och mört kött.

Lite extra fin fläskkarré är märkt svensk rapsgris och är utvalt kött med gårdsmärkning som är matad med majs. Karrén rubbas in före tillagning och under grillningen penslar du köttet med din hemlagade BBQ glaze. Gör en rejäl sats av såsen, den kommer bli sommarens favorit. Lika god till fläskkött som kyckling eller korvar.

Ingredienser

Ingredienser

4 tjocka skivor karréskivor med ben

3 msk Epic Spice BBQ rub

BBQ Glaze och Marinad

4 msk olivolja
1,5 dl lök, hackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl färsk mild chili, hackad (tag bort fröna)
2 koppar ketchup
2 msk Worcester sås
1 dl antingen honung eller sirap
1 flaska öl
1 msk spiskummin, malen
1 msk koriander, malen

BBQ Rub

Tillagning


BBQ GLAZEN

  1. Häll olivoljan I en gjutjärnsgryta.
  2. Fräs löken tills genomskinlig, tillsätt vitlöken och låt fräsa med på låg värme.
  3. Tillsätt chili och låt fräsa I ett par minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda på svag värme ca 30-40 minuter tills såsen kokat samman och blivit ganska tjock och simmig. 
  5. Såsen kan du spara I kylen ca 10 dagar i en väl rengjord glasburk.

RUBBA KÖTTET OCH GRILLA

  1. Gnid in köttet väl med rub på båda sidor, låt vila minst 2 timmar I kylen.
  2. Tag ut köttet och låt rumstempereras innan tillagning.
  3. Tänd grillen ca 30 minuter innan du skall grilla.
  4. Lägg kotletterna på grillen, pensla lite olja på gallret. 
  5. Värm upp lite av BBQ glazen och pensla kötten under tillagningen.
  6. Vänd köttet efter efter ett par minuter.
  7. Tillaga köttet tills det är genomstekt (köttsaften ska vara genomskinlig) men inte längre tid än så.

 

 

 

Gör en rejäl sats av BBQ glazen, den kommer bli sommarens favorit. Lika god till fläskkött som kyckling eller korvar.

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.