No-knead Pizza Seasoning Focaccia

Portioner 10 | Tillredning 15 min | Total Tid 2 hour 30 min

Gyllene, krispiga och fluffiga – överraskande enkelt, utan knådning: Focaccia med smak av vitlök, soltorkad tomat och örter. Perfekt tillfredsställande på egen hand eller också den perfekta följeslagaren till ostbrickor och goda dipsåser. 

Ingredienser

 • 4 dl vatten, uppvärmt till 37 grader Celsius
 • 1 dl fet mjölk
 • 1 paket torrjäst (25g)
 • 1 msk strösocker
 • 2 tsk salt
 • ca 700g vetemjöl
 • 150ml extra jungfruolivolja
 • 2 msk Pizza Seasoning
 • Körsbärstomater 10 st ( kan uteslutas) 

Pizza Seasoning

Tillredning

 1. I en stor skål, blanda 37 gradigt vatten/mjöl med jäst och socker. Rör om.

 2. Tillsätt hälften av mjölet och allt salt, rör om.

 3. Tillsätt 1 dl av olivoljan och rör om.

 4. Tillsätt gradvis det återstående mjölet eller tillräckligt för att få en något klibbig deg. Arbeta degen ca 7 minuter tills den är smidig. 

   

 5. Överför degen till en lättoljad skål. Täck med plastfolie och låt degen jäsa i rumstemperatur i cirka 1 timme eller tills den har dubblats i storlek. Här kan du kyla degen i upp till 72 timmar om du vill baka ut den senare. 

   

 6. Pensla en bakplåt med den återstående olivoljan. Vänd ut degen på plåten och pressa ut den med fingertopparna tills den passar plåtens storlek – försök att inte trycka ut för mycket luft.

   

 7. Sätt ugnen på 200°C. Gör små hål i degen med oljade fingertoppar. Täck med en duk och låt jäsa igen i cirka 40 minuter vid rumstemperatur.

 8. Tryck i de halverade körsbärstomaterna och ringla över olivolja.

 9. Baka i 25-30 minuter eller tills den är gyllene brun.

 10. Ta ut ur ugnen och strö genast över pizzakryddan.

   

 11. Vänta minst 15 minuter innan du skär eller bryter upp focaccian.

 12. Njut av den som den är,  och prova att göra våra dipsåser Lamb Rub Dip eller Aglio Olio Dip som är helt fantastiska till focaccian. 

Olja in fingrarna och använd dem för att trycka hål över hela degen; detta hjälper till att säkerställa en jämn bakning och det klassiska focaccia-utseendet! Ringla kryddorna över brödet efter att det är gräddat. Annars kan de delikata örterna bränna och bli beska.

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.