Portioner 6 | Förberedelse 5 min | Total tid 15 min
Vår kryddblandning ger en härligt syrlig hetta till kyckling, fisk och grönsaker. Testa den i salladsdressningar, marinader, och allt som behöver en kick av hetta och citrus. Vi gillar att toppa fisktacos, grillad fisk och våra favoritsnacks i denna dipsås med ett sting.
Ingredienser
- 2 dl majonäs
- 2 dl 10% fet grekisk eller turkiskt yogurt
- 2-4 tsk Jalapeno Lime Seasoning
- 1 tsk honung
Tillredning
- Blanda alla ingredienser i en skål och låt vila 10 minuter i kylen innan servering. Såsen kan sparas i kylen 3-4 dagar.
Hemslagen Vegansk Majo
Denna tjocka och krämiga veganska majonnäs är ett utmärkt äggfritt alternativ till vanlig majonnäs.
1/2 kopp sojamjölk, 1 msk vitvinsvinäger, 1/2 tsk havssalt, 1 ½ tsk Dijonsenap, 1 kopp vegetabilisk olja, en nypa rörsocker.
Tillsätt alla ingredienser i en matberedare och kör i 1 minut. Tillsätt oljan droppvis tills majonnäsen blir tjock.
Alt. slå majonäsen för hand och droppa i olja sakta under vispning.