Prime Rib Smoked Sea Salt Caveman Style

Portioner 4 | Prep Tid 10 min | Tillagning 35 min

Vid grillning à la caveman style läggs köttbiten direkt på den glödande grillkolen.  Den här tekniken används ofta i bland annat Sydamerika. Om du har en större köttbit, tillaga indirekt först och avsluta caveman style direkt i glöden. Rubba med vårt nya bokrökta havs salt. Detta ger ytterligare djupare och rökigare smak till den perfekta köttbiten!

Ingredienser

  • 1 prime rib steak  600g ca 4 cm tjock (räcker till minst 2 personer)
  • 1 msk Epic Spice Beechwood smoked sea salt 

Beechwood Smokes Seas Salt

Tillagning

FÖRBERED KÖTTET

  • Gnid in köttet väl med Beechwood smoked sea salt på båda sidor, låt vila minst 2 timmar.
    Låt rumstempereras innan tillagning.

VID GRILLEN

  1. Tänd grillen ca 30 minuter innan du skall grilla.
  2. Tillaga köttbiten på indirekt värme, 130°C,  tills du nått en innertemperatur av 40°C.
  3. Tag ut köttbiten ur grillen, tag bort värmeskölden om du har en kamado och öka värmen.
  4. Lägg ned köttbiten direkt på glöden, vänd ett par gånger,  tills den nått en innertemperatur av 53°C.
  5. Låt köttet vila minst 10 minuter under folie.
  6. Skär sedan i skivor och krydda med extra salt och peppar efter smak.

INNERTEMPERATUR RÖTT KÖTT
Rare: 45-50°C
Medium-rare: 50-54°C
Medium: 54-58°C
Medium-well: 58-65°C

VAL AV BRÄNSLE TILL GRILLEN
Vi grillar klimatsmart och använder Kalamata Olivbriketter som är 100 % ekologiska och tillverkade av olivkärnorna. Olivbriketterna är nästintill doftfria och ger maten en behaglig smak av grillat.

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.