Rostad aubergin med Zhug hummus

Portioner 6 | Tillredning 15 min | Total Tid 55 min

Krämig rostad aubergine med hemgjord Zhug hummus – full av smak från Jemen och Mellanöstern. En eldig och djärv rätt som passar perfekt på din festbuffé. Bjud in dina vänner till en härlig meze-kväll och servera den tillsammans med vår Tabbouleh-sallad och Lamb Rub Dip med rostade pitabröd. Låt smakerna av Mellanöstern ta över och upplev en fest för dina smaklökar!

Ingredienser

Zhug Hummus:

  • 4 koppar kokta kikärtor
  • 1 dl olivolja
  • 2-3 msk citronjuice
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 3 tsk havssalt
  • En nypa Zhug krydda
  • Rikligt med hackad slätbladig persilja

Rostad Aubergin:

  • 3 auberginer, medelstora
  • 1 dl olivolja
  • Zhug Spice en nypa, het! 

Zhug Spice

Tillredning

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Halvera auberginerna.
  3. Rista in ett kryssmönster i köttet och lägg dem med snittsidan neråt i en ugnsform.
  4. Ringla över olivolja och en nypa Zhug-krydda.
  5. Massera auberginerna så att de är jämnt täckta med olja och krydda.
  6. Baka i ca 40 minuter tills de är gyllene och mjuka. Låt dem svalna till rumstemperatur.
  7. I blendern, mixa hummus genom att blanda kikärtor, olivolja, citronjuice, vitlök, kummin, koriander och en nypa salt.
  8. Mixa tills du får önskad konsistens. Om hummusen är för tjock, tillsätt kallt vatten, en matsked i taget.
  9. Placera auberginerna på en tallrik och klicka över hummusen. Ringla över olivolja och Zhug-kryddan. Obs het så tag ett uns. 
  10.  Avsluta med att strö över hackad persilja.

Kombinera med vår Tabbouleh-sallad och Lamb Rub Dip med rostade pitabröd för den ultimata meze-spridningen och låt smakerna transportera dig till Mellanöstern!

Tapas och Meze är små rätter från länderna runt Medelhavet som alla passar perfekt för en avslappnad och lättsam måltid. Överraska dina gäster med en härlig meze-buffé med små rätter för ett ljuvlig helgmingel eller börja kvällen med plockmat och utsökta urval av tilltugg och dipsåser. 

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.