Spaghetti Frutti di Mare

Portioner 4 | Förberedelser 15 min | Total Tid 45 min

Spaghetti Frutti di mare – en älskad italiensk klassiker som får alla smaklökar att dansa av glädje! Denna rätt är en riktig festmåltid, perfekt för att imponera på dina matgäster. Med sina smakrika ingredienser, inklusive saftiga skaldjur som räkor, musslor och bläckfisk, kombinerat med al dente pasta är det ingen tvekan om att detta är en måltid som garanterat kommer att lämna dina gäster nöjda och belåtna. Sätt på en mjuk italiensk musik i bakgrunden, häll upp ett glas kallt vitt vin och njut av denna fantastiska rätt!

Ingredienser

 • 400 g räkor, råa
 • 500 g kammusslor eller blåmusslor
 • 400 g små kalamares
 • 2 dl vitt vin
 • 2 dl extra jungfru olivolja
 • 4 msk Aglio Olio Peperoncino
 • 1 knippe slätbladig persilja
 • 500 g spaghetti
 • 250 g söta små plommontomater,

Aglio Olio Peperoncino

Tillagning

 1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten, 10 g salt / liter vatten.  Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet tills den är al dente. Slå av pastan och spara 1 dl av det salta pastavattnet.

  Samtidigt, värm upp en djup stekpanna på medelvärme. Tillsätt olivolja, tomater och Aglio Olio Peperoncino. Rör under tillredning tills tomaterna fått en mjukare konstistens. 

 2. Lägg i musslorna och blanda runt. Häll i vitt vin och täck med ett lock. Koka i ungefär tvp minuter tills musslorna börjar öppna sig.

 3. Tillsätt räkor och kalamares och rör om. Täck med locket och koka i ytterligare en minut tills skaldjuren är fullt tillagade.

  Smaka av med mer Aglio Olio och tillsätt havssalt om det behövs.

 4. Vänd ned spaghettin och blanda försiktigt. Strö över persilja, lite extra salt och lite mer olivolja.

 5. Servera när det är varmt och njut! (Om du inte är en purist – avsluta med lite färskriven Parmigiano Reggiano … vi lovar att inte säga något)

  Servera med citronklyfta på sidan.

Parmesanost på skaldjur?! När du är i Italien, lägger du parmesanost på allt. Men du bör undvika att tillsätta osten till rätter som är gjorda med skaldjur. “Skaldjur är bara inte menat att serveras med ost; smakerna fungerar inte tillsammans, säger italienarna”.

(PS. Vi älskar det och kan inte motstå att lägga till det ändå!)

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.