Spicy Caribbean grillad kyckling

Portioner 4-6 | Förberedelser 15 min | Total Tid 2 timmar

Denna grillade kycklingen med smak av karibien är färgglad och kryddstark. Servera tillsammans med färska tropiska frukter och ris för en smakupplevelse som tar dig till varmare breddgrader. Detta är en perfekt rätt för en vardagsmiddag eller en helggrillning.

Ingredienser

  • 1 Färsk kyckling, gärna ekologisk
  • 5 msk Spicy Caribbean Chicken Rub
  • 1 dl Olivolja

Spicy Caribbean Chicken Rub

Tillredning För att fläkta ut kycklingen: Torka av rumstempererad kyckling med hushållspapper och lägg kycklingen med bröstet nedåt på skärbrädan. Använd starka kökssaxar, börja vid stjärten och skär upp längs med båda sidorna av ryggraden och ta bort ryggraden. Vänd kycklingen med bröstet uppåt och pressa ner på bröstbenet tills du hör ett knäpp. Platta ut kycklingen med en köttklubba. Massera båda sidorna av kycklingen med Spicy Caribbean Chicken Rub. Låt vila i minst 1 timme före tillagning. Förvärm ugnen eller grillen till 200 ° C. Placera kycklingen i en ugnsform med bröstsidan nedåt och ringla över lite olivolja. Rosta i ugnen eller grillen i 1 timme tills kycklingens innertemperatur är 80 ° C. När den är klar, ta ut den och täck med folie och låt vila i 10 minuter. Skär i bitar eller skär loss köttet från benet för en saftig och smakrik kyckling som packar en punch.

Brina innan grillning för en saftig kyckling
Genom att marinera kycklingen i en salt/socker/kryddor-vattenlösning innan grillning, får du en saftig och mör kyckling. Detta förhindrar att kycklingen överkokas på grillen och hjälper till att få utmärkta grillmärken. Marinera över natten innan du börjar med receptet.

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.