Souvlaki grillspett med kyckling och aprikoser

Portioner 6 | Prep Tid 20 min | Total Tid 1.5 timme

Grillspett hör sommaren till och är enkla att göra! I Grekland trär man gärna kyckling eller fläskkött på spett och grillar över träkolsglöd. Vi har lagat våra spett av kyckling och solmogna söta aprikoser. Det här är ett recept som passar för sommarens alla grillfester. Och vill du göra vegetariska grillspett byter du enkelt ut köttet mot färgglada grönsaker eller haloumi ost och grillar istället! Servera med en god sallad och en kall Chipotle aioli du enkelt för själv av Chipotle Honey Rub, 50/50 yogurt och majonäs. 

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfilé skuren i bitar om 3×3 cm (se till att de är jämnt skurna för bästa resultat på grillen)
  • 5 msk Epic Spice Souvlaki Seasoning
  • 10 färska aprikoser, kärna ur och dela på mitten
  • 1/2 kopp extra virgin jungfruolja
  • Spett i trä (se till att blötlägga dem innan du monterar spetten) eller metall

Souvlaki Seasoning

Tillredning

Lägg de skurna kycklingbitarna i en skål, tillsätt Souvlaki Seasoning, olivolja och blanda om noga. Låt vila i minst 1 timme i kylen gärna längre.
Hetta upp grillen på medelhög värme till cirka 250 ° C.
Montera kycklingbitarna varvat med aprikoserna på spetten.
Grilla spetten på lättoljat grillgaller, vänd dem då och då tills de är klara.

TIPS – GOTT TILL SPETTEN
Grekisk citrondoftande ugnspotatisar
Skubba färskpotatis och halvera eller klyfta och lägg på en plåt. Halvera 2 citroner och lägg med snittytan uppåt på plåten. Ringla över rejält med olivolja och krydda med Souvlaki Seasoning. Blanda runt och rosta potatisen och citroner i mitten av ugnen i ca 45 min på 180 G.

What do you think?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Articles

Epic Spice Sticky Adobo Wings

Sticky Adobo Chicken WIngs

Adobo med sitt ursprung från mexikanska köket är en verklig alltiallo smaksättare, med hetta, syra och sälta! Mexicos variant av svensk grillkrydda fast helt utan tillsatser! Chicken Wings är perfekt plockmat, till grillfesten, på buffén eller förbered och tag med ut på picknick.

Epic Spice Al Kabsa Rice With Chicken

Arabisk Al Kabsa Ris med Kyckling

Saudiarabien nationalrätt – ett aromatiskt underverk och en folkkär favorit för vardagsmiddagar eller middagsfester i Mellanöstern. Saftig kyckling som faller av benet medan basmatiriset suger upp varje droppe av smak. Detta är en rätt som garanterat kommer att imponera och fylla ditt hem med smaker och dofter från Mellanöstern.